Going Back To Work..

“Dr Halina, surat keje dah sampai” that was ayat sentap from Kak Ita, admin officer kat Selayang Hospital.. Dalam hati dah meraung-raung dah.. apasal lar surat tu tak basah kena hujan sampai takleh baca.. or diorg hantar kat salah hospital ker.. haih..

Maka tamatlah cuti bersalin saya.. selamat dah 6 bulan dok umah.. berat nyer hati nak tinggalkan Bella.. takleh lar susukan Bella pagi2, main dgn dia, mandikan dia.. sbb dah kena balik OT, masuk ICU, dgr bunyik beep, beep, beep kat spital..

InsyaAllah mid January ni dah start keje balik.. yes, I know Bella will be in good hands, I have a nanny at home taking care of her, in fact this is the same nanny that took care of me since I was a baby.. believe me or not!! She has been with my family since I was less than 1 year old!! (now 31 already!!) She took care of all my siblings.. and now she’s taking care of my daughter.. Kak Yah has been with us since I first can remember.. I know Bella is in good hands and her daddy will be at home too whenever he is not at work..

It is just that, I will miss her.. thats all..

How can I not miss this πŸ˜₯

29 thoughts on “Going Back To Work..

  1. takper la dr, balik dari keje nanti main la puas2 dengan bella..hehe..nampak dia kat nona omg so cute!! btw, bella ni susah ke nak dengan orang? farah fauzana dukung dia sekejap dah nangis..hehe..

  2. Salam Dr., selamat kembali bertugas. Jangan risau. Perkara mcm ni pasti akan berlaku pada ibu2 yg bekerja. Mula2 akan sayu, sedih dan asyik teringat2 kat baby terutamanya bila waktu kita kena pam susu untuk baby. Tapi lama2 akan jadi biasa. Think a positive way. Bella sendiri pun perlu belajar untuk menerima keadaan dan kenyataan yang ibunya bekerja dan as a doctor pulak tu (kerja yang amat mulia). Lama2 nanti Bella akan serasi dgn situasi tu…all d best n gud luck Dr…

  3. Dr pun rasa macam tu? Semua wanita bekerja memang akan feel the same especially the first day bekerja semula. Tak dapat concentrate kerja. Lagi-lagi kalau menyusu badan, bila breast membengkak kat ofis, baby dah ‘time’ nak menyusu, adusss sayunya hati.

  4. Dr. Halina,

    How old is Kak Yah then? Yang penting she’s in gd hand… the rest will digest slowly.. InsyaAllah. Happy back to work ya Doc.

  5. memang berat hati nak tinggalkan anak kita even after a short weekend pun..terharunye baca dr dpt nanny yg sama tu..tapi dr dapat nanny yang sangat bagus, sure tenteram hati nak tinggalkan isabella..btw selamat kembali bertugas demi anak bangsa ye dr..

  6. yeah..like u said being a doc is great but being a mom is awesome! I just gave birth about a month ago and tgk baby dpn mata mmg sgt best. Nnti dah start kena kerja mesti rasa apa yg u rasa.. dr jgn lupa update blog tau nnti. i love ur writing πŸ™‚

  7. hi dr harlina, i baru je follow ur blog, amazing! i like ur story about ur family especially bella, oh she so cute!, rase nk cubit2 when she sit on the baby chair, hehehe, sempena 2012, hope ur success in career, family and so on….keje jgn xkeje!

  8. understand how u feel when we gonna leave our baby to go for work..we gonna miss each moment of they smile and laugh..hoh..me too have the same problem that i don’t want to go for work just because wanna stay with my baby..

  9. My family also have a Malay nanny who have worked with us for 33 years! I’m 29 this year and she started working with us 4 years before I was born to take care of my 4-year old brother (that was in 1981). Now she is looking after my brother’s four children!

What's your thoughts...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s