Ho! Ho! Ho! I am NOT 51 !!

Some of you might know I drink Horlicks to helps with my milk production.

This is because Horlick contains malt. I wrote an entry about how malts help to increase milk production some times ago. I notice with Horlick, my milk gets thicker as compared to the milk without it. I guess it must be more filling!

My Horlick is quite concentrated..

4 teaspoon of Horlicks + 1 teaspoon of powder milk = super nice and thick Horlicks drink!!

Thats my Horlick drink pretending to be Starbucks Coffee ;)

Anyway, the other day, I ran out of powder milk. I usually add some Anlene powder milk into my Horlick. And since my husband is going out (and I’m lazy to go out!!) I got him to buy me the Anlene powder milk.

Look what he got for me!!

Anlene Gold for 51 year and above!!!

WTH!! I am not 51, okay!! Hahahha

I’m only 25+3²-(3×2)+√4+2!!

So, I confronted him..

Me: S, why you bought for me this Anlene Gold??!! It’s for 51 and above!! Didn’t you read the packaging??

Hubby: Yeah, I saw that.. I thot maybe the elderly one would be more nutritious than the usual one.. *straight face*

He actually convinced that he’s right!!! Haha.. Unbelievable!!

Guys, it’s not about nutrition that I am concern. It’s the age!!

I am not 51 (yet!!)

Love, X

 

172 thoughts on “Ho! Ho! Ho! I am NOT 51 !!

  1. Eh, is it safe for a breastfeeding mommy @ pregnant lady to consume anlene at the moment? No harm to our baby ke? I’ve read in the package, ‘not for children under 12years old’… So I thought if we’re breastfeeding our baby, the nutrient will go as well thru our milk?

  2. Hahaha..boleh tahan jgk dr.sms ni..hahaha
    Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

  3. hye, doc halina! so, have u tried to drink THAT 51 year and above Anlene ?! LOL :D do let us know the results or any changes! ^_^

  4. he..he..cute je..salah beli kot and tak perasan..tapi nak dislaim liability…alang2 dah beli…btw…agaknya it is more nutrious compared to the normal one ..minum je lah dr….he..he

  5. *gelak guling-guling* i once penah salah beli for my colleague. without looking at the details i simply capai je as soon as i saw “anlene”. mengamuk sakan die. hehe. doc, how does it make any difference if we consume milo instead of horlicks? i prefer milo more hehe. btw im guessing u r 30-31??? hehehehe

  6. i tried milo with proto malt (i dunno what proto malt is!!) but the horlick mmg gives the thicker and more concentrated milk!!

    • indeed. i consume horlicks during confinement. mmg the milk looks thicker and more concentrated. my husband x putus beli stok horlicks and he always reminded me : “minum horlicks ni. i want not only quantity but quality milk for my child” *pasrah* tp sometimes i curik2 skip horlicks and drank milo. shhhhh… dont tell him k ;)

  7. Chatime ada range Horlicks baruu..yummy!!! My new favourite selain the Longan Red Dates. Sedap and works for my milk supply. Korang cuba plak k?

  8. 32!!!!! hehhehe different 3years wit me…but im still 2 series not 3series…ngeh ngeh ngeh…jgn mare Dr.!!!

  9. Lol..duk mencongak equation Dr bagi. 32!..still young..:)
    I usually drink horlicks with 1-2 tablespoon of oats.it helps my milk production..
    Do you add any sugar/susupekat? Coz horlicks is not as sweet as Milo..

  10. eee omg…before i calculate,i teka dlu..doc ni mesti 27-28 kot…rupenya 32 eh!!!!!! Haha..no worries..just a number….u look great :)

  11. yes! i luv horlicks n breastfeeding!!! tapi kan…susu tgh down coz of nipple crack yg teruk..huhu.
    eh, umur kita samer lorrrr…

  12. kenapa dr.halina x minum susu utk ibu menyusu?
    saya minum horlicks+milo+anmum lacta.
    minum punya minum, bila dah nak abis tu, terminum habuk horlicks, terus terbatuk-batuk teruk.
    addus..dah la bersalin czer. still dlm pantang.
    serik lg. boikot horlicks bbrpa hari.

  13. mmm…sama je lokong I, anak I minum susu for 123 yrs dia beli yg 456, sama je alasannya nutrien lebih katanya…iye ke? nasib baik x sembelit budak tu

  14. doc, i think that is what/how man thinking.. ppuan terus tangkap, owh its for 51! i’m super younger lor…. hehehe

  15. You are 32 and has 2 kids…ermmm kena kejar ni.. :)
    but last time..i drink horlicks jgk as 1 of my milk booster…and bila susu kurang akan mencari sawi atau jantung pisang…coz i heard tu pn ala2 milk booster…Alhamdulillah managed to bfeed my son until he is 22months…almost hit 2 years..sbb had to be away from him atas sebab2 tertentu..trus since that production dropped!
    Good Luck doc…

  16. Same goes wit my hubby kalau pesan beli shampoo, memandai je beli untuk rambut gugur, even i x cakap pon 4 dry hair ke, damage hair ke.. Mentang2 la rambut kat ats lantai tu pjg.. Takkan rambut baby boy i plak kn, haha!

      • Seriousss?? i tod both of u kawin atas 30 !! lagi ‘menguatkan’ pemikiran i neh bila you beli baju tuk bella but dr sms found the best one which is ” dad told me to not getting married before i reached 30″ ke ape ntahh tulisan die.. lol -,-

  17. saya dah kira bnyak kali…tapi still nampak 51…hehe…gurau2…

    dulu sy try gak minum and mkn benda2 yg nk tambah susu…tp napa ek doc, susu makin kurang gak, lastly stop…sedih tol…..

  18. teringat sya msa 1st time jmpa doc…15/5/2011 klu x silap..msa tu ank saya masuk OT untuk operation mata sbb Congenital Glaucoma… i was like “mcm kenal jer doc ni..tp kt mna yer…familiar jer muka die…cantik gebu lak tu..” lembut jer ckp…. tgk nama ‘halina’ mcm wife angkasawan… tp betul ker? then msa tgh tggu my baby kluar dr OT.. sya siap sempat google lg…haa..betul la…wife angkasawan…hahaha….tp syg….tak sempat nk snap pic together coz sya msa tu mmg risau kan my baby yg sebaya bella terpaksa operate mata…msa tu dia bru masuk 9 bulan…. lpas tu 3 kali dia masuk OT….sya x jmpa lg dah ngan doc….so sad…tercari2 jgak msa tu…tp segan nk tnya org…hehehe….apa2 pun mmg sya suka bca smua post doc kt sini….

  19. take it positively doc, hubby nak semua yang best n banyak n over for u..tat true love maaa…ignore t 51 k, terbalik jadi 15 muda sangat pulok..kikiki

  20. But doc Halina… serious kee klu terbeli susu org tua dlm tu mmg contain lebih nutritious n kite boleh minum?? *aiyarkk sorrylaa. i bdk engine mmg lemah sikit bab bab nutrition etc ni ..

  21. I heard that too!Horlick can helps in milk production. Since thounsands will/had read your post, after this habisla sold out Horlick di pasaraya..hehe…anyway this post is totally hilarious..hehe

  22. very funny…tergelak sorg2..every women mmg very concern about the age…sbb tu mmg very very sensitif kalau ada org panggil makcik pd org yg spatutnya dipanggil kakak…hahaha

  23. Hahaha! Gelak sakan bila baca entry yang ni….pelik pulak harini doc rajin reply komen sampai kebawah!! Selalunye 2,3 juzuk yang atas je komennye! :-D my experienced plak…pernah beli kan my friend instead of maternity pad…i beli kan dia adult pampers sbb tot sama and main ambik je!! :-P

  24. hahha….sometimes suami mmg mcm tu….hahha..ingat dgn husband cz suru beli susu perisa biasa..tp dia beli perisa madu…..dia kate sedap kit bila anak minum..dgn muka x bersala…….

  25. Salam Dr Halina!! Saya suka baca blog dr. Ni first time create account wordpress haha. Comel sgt tgk bella and her sister. Bila dah kahwin ni lagi rasa tak sabar nak baby dibuatnye hehe. Keep updating new post ok dr. Xsabar nak tengok Bella and Tasha growing up!

  26. okey la tu Dr SMS bagi advcance kat Dr Halina..susu for 51+ age haha lucu nyer..lagi wat muka selamba..tapi klu tgk kat tv muka dr sms memang cam tu kan…hahaha no wonder my 1st baby i minum horlicks the milk getting thicker..my 2nd baby ni..i tak minum horlicks muak dah..klu dah ternyata kelebihannya..i will drink back…wawawa

  27. haha..both of u guys are so funny lah..doc u’re 32 rite?? but i think u look like 25++..awet muda lol! i love ur skin,its so clean n fresh look..what skincare are u using doc? would mine to share with all of us?? ;)

  28. i heard from a pakar nutrisi from MSN said, its better to take the anelene gold, for elderly coz d amount of calcium is higher in it wit reasonable price.

  29. Assalamu’alaikum Dr.
    Jiran sy sarankan kakak sy makan Habbatussauda untuk breast milk booster.
    Memang menjadi la doc. My sis cakap sampai basah2 baju dia, pancut kluar, kdg2 kalu baby tido lama sgt, rasa sakit breast sbb susu byk sgt. Habbatussauda’ kan mmg makanan sunnah. ;)

  30. Laka-laka comelnya dr H & dr S..

    dr H, may i know all these pictures captured by what camera??the pic mostly fine n was shooted so well..

  31. Minum horlic or anmum lacta bleh sembelit x?klu buat pekat2 ok ke nanti sembelit..tp yg pekat tu sedap kn…hehehe..

What's your thoughts...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s