Introducing.. Sophea Natasha

Dear Barely Supermommy readers..

I would like to introduce to you, our latest addition in the family,

Sophea Natasha bt Sheikh Muszaphar.

We had a photoshoot session earlier today at our home done by Azmir Khalid. He does a lot of photoshoot for infant and babies.

He took beautiful pictures of Bella when Bella was a newborn.

And now it’s Tasha’s turn :)

Our first family photo :)

Glad to share with all of you!!

Much love.. X

157 thoughts on “Introducing.. Sophea Natasha

  1. keciknyaaa..:O ..and bella just looks like you dr halina..hahahha.maybe tasha is daddy’s daughter soon!haha ;D btw, more tasha pic please!! >_<

  2. Omg.. she’s super duper cute… yups, Baby Tasha serupa mcm her daddy. Bella dah besar panjang… Skrg, doktor berdua dah ada 2 little princess, x menang tangan nnt. No need to gaduh2 nak jaga ank sbb sorg jaga 1, hihi adil kan.. Tahniah, buat doktor sekeluarga.. xoxo…

  3. alhamdulillah…barakkallahulakumawabarokaalaik…muka sama dengan bella masa kecil…semoga utusan baru allah ini akan membawa ayahanda dan bondanya ke syurga yang kekal abadi…moga permata ini sentiasa menjadi pembimbing,pendakwah yang selalu menegakkan agama ALLAH ini,pengikat kasih antara keluarga kalian..marhaban ya marhaban SOPHEA NATASHA….innallah maana,barakallah….amin…..

  4. Finally….Sophea Natasha….she look so cute…dah besar going to 1 month……teringat masa baby sy dulu it was last 2 years… it premature baby bone on 28 week…1.68kg kecik sangat2 Susah nak jaga…kita nak tidur pun x Lena sgt..sampaikan kena tidur Duduk…

  5. Congrats..although Tasha look small, but she’s cute and adorable ;) u really need to exclusively breastfed Tasha so that she will gain weight faster

  6. nampak kecik je abby Doktor. but its oke. Insyaallah membesar dengan sihat dan senang mommy n daddy nak jaga. boleh tanya anak2 dr mmg x de letak sharifah ek kat nama diorg?

  7. Akhirnya dapat lihat wajah comel bby Tasha.. dan wajah bella sentiasa cute..cute… moga hidup doc bahagia selama2nya… dan moga kedua2 puteri menjadi anak yg solehah dan cemerlang dunia dan akhirat..Aminn..

  8. congrats Dr:)
    baby sy pun lahir seminggu awal dan berat dia menyusut dari 2.6kg(dlm kandungan) ke 2.0 kg lepas dilahirkan…sy pun takut nk pegang tp skrg umur baby da sebulan lebih,berat da 3.5 kg,sihat:)
    mertua sy ckp,baby yg kecik ni akn cepat besar berbanding baby yg lahir berat normal……

  9. Alhamdullilah congrats to family of both Drs’ ..hemmm right…bella like mom and tasha like daddy..Allah created so…lets give bundles of love to this beautiful kids !( i have a grandson of bella’s age..hehe)

  10. alhamdulillah..sweet tasha..like daddy..B like mummy..adil..semoga B n tasha menjadi wanita solehah dewasa kelak..be good caliph ye B and baby Tasha..hiasi diri dengan akhlak terpuji..menjadi serikandi untuk daddy and mummy di dunia dan di akhirat kelak..barakallah..

  11. waaaahhhhh!!!!happy family,lma da nantikan bla Dr nak post gmbr tasha…cute baby tasha, sama mcm Bella n Dr.. ;)..wlopun kcil but stll comeiii…
    klu dlu bella start bljr brenang awl, tasha pun mcm tue ke???

  12. So cute n so smalll…ehehheh teringat bb sy dulu pun sgt kecik, and i takut sgt nk handle…Muka Lil Tasha, macam boy sikit….so org tua ckp, next time will bb BOY!!!…hheheh

  13. wauu! happy family..nanti tak payah dah la nak berebut2 jaga anak..dr sheikh ambil ‘B” then dr Halina ambil Tasha hehe…and i hope u get baby boy soon..

  14. Salam dr halina. just asking, kenapa both of ur kids xletak nama “sharifah” di depan sdgkn ur husband ada ‘sheikh’..? :) *wonderingg hermm

  15. Assalamualaikum Dr Harlina…tahniah dan suka sangat tengok your girls…tasha really a strong baby…saya doakan Dr sekeluarga always smile n happy with all the blessing..xoxo..

  16. comelnya empat2…hehe…congratulation dr…bella ngan tasha,moga jadi anak yang solehah ye…sayang dua2 jugak..hehe..

  17. Pingback: Introducing.. Sophea Natasha | small talk

  18. saya tak rasa tasha kecik..biasala baby…tggu la lg bape minggu, demuk la..haha

    by d way Dr, i noticed red patches near Tasha’s ear…my baby girl also was born with those pale patches, until after a few weeks, they became very red..i suspect it is hemangioma, ctil haven’t bring her to the doc to check those marks.

  19. bella is exactly like u dr,especially in this photo…like mother like daughter…n natasha cho cute…hope ur family in Allah’s bless forever….ameen…

  20. comelnya Tasha…kecik2 cili padi…tgk bila dah besar nanti besar dari akaknya. Lepas full bf 2 thn mesti naik berat badan dia. hug and kisses buat T & B. Doc ambil le gambar tangan T, B, doc and hubby. Mesti cute….

  21. Assalamualaikum…

    Dr halina, tahniah…Sophea Natasha tu comel sangat… moga natasha menjadi anak yang beriman, isteri yang solehah

  22. finally, alhamdulillah! dpt jugak tatap wajah tasha…. hehe she’s so small ya …kak na, berapa berat tasha? seingat saye bella dulu2 mase lahir berat die 3.6 kg…. how about tasha? tpi,xpe… nanti bila dah besar, dah bole mkn…. tasha mkn byk2 tau… mcm kakak die gak… bella sgt tembam skrg ni…. :-) hehe ni sbbnye her mommy sgt pandai msk + rajin… mcm2 resepi mommy die cube… :-) ape2 pun,smoge kak na sekeluarga sntiasa gembira + bahagia disamping keluarga yg t’cinta… may ALLAH bless you and your family…… amin!

  23. cantiknya dr harlina pakai tudung ,. dr, u’re so beautiful . nampak manis, ayu dan protective bila tutup aurat . smga Allah merahmati dr sekeluarga :) maybe dr blh try pakaikan bella tudung. try tgk reaksi dia huhu.

  24. I do trust all of the ideas you have presented in your post.

    They are very convincing and will certainly work.
    Nonetheless, the posts are very quick for beginners.
    May you please lengthen them a little from subsequent time?
    Thanks for the post.

What's your thoughts...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s