Durian Feast!!

Guess what we did today???

Clue: …..

We went to Durian Feast at R&R Jejantas Sg Buloh!! Hahahah..

It was only for RM 12 per person, all you can eat local fruits buffet!! There were durians, mangosteen, rambutan, langsat for you to eat!! Heaven!

They have this event for two days, yesterday and today. Whoever gets the chance to stop by at R&R Jejantas Sg Buloh should drop by and belasah durian!! ;)

This pakcik so semangat bukak kan durian for us!!

And thats our happy face dapat makan durian, Bella was a bit quiet coz it was almost her afternoon nap time.

Until she gets to taste the durian.. then only she makes noise!! Hahaha..

Sugar rush!!

Now we are back at home, kepanasan and pening kepala coz we ate too much!! Did we regret it? Urrmmm.. nope!

34 thoughts on “Durian Feast!!

  1. ni kat sini pun durian lover ni. hahahahha xpernah rasa nyesal mkn durian even smpai panas2 sakit kepala. oh btw doc, betul la kan mmg boleh mkn durian time pregnant. kalo 1st trimester mcm mana, boleh jgk ke x?

  2. My mom is restricting me from eating too much durian. I can have 3 ulas je. I’m pregnant for almost 36 weeks. Huaaa… mmg xbole makan banyak ke? ~Now, musang king da naik harga. Durian lovers, go get durian when it’s still cheap!

  3. salam…

    just nk bg petua org tua2..lepas kita makan durian, minum air dari kulit durian utk hilangkan panas badan…lg satu klau nk hilangkan bau durian kat tangan, letak kulit durian kat air dan basuh tangan lalu di kulit durian…

    selamat mencub…

  4. suka sgt bce blog dr.halina…looks like simple but still impressing…sometimes got so many information esp in educating child..hikhikhik eventhough sy xkawen lg…

  5. nice to meet u kt pesta durian td doc!! gojesnye doc! :) bella so cute! kelakar tgk muke bella dlm gambar amek siang td.. bella buat muke nmpak mcm x puas hati sgt tgk saye.. hahahaha…

  6. macamana saya boleh tak tau ada durian fest kat r&R sg buloh… tiap2 hari lalu r&R sg buloh gi kerja… i missed it… rugi

  7. hi..farah sedang pregnant anak ke-4,sekarang masuk 12weeks, farah dah makan durian since kandungan 6-7weeks… pregnant anak no 1-3 pun sama..kebetulan masa mengandung musim durian..farah pulak hantu DURIAN!!!! hahahaha..farah tak makan 2-3ulas…tapi mesti 2-3biji sekali makan…..sebenarnya farah pun tak tau whats wrong kalau makan durian time pregnant…everytime farah makan mesti ade orang bagi pandangan pelik..then tanya bolehke????…..hahahaha 3 orang dah selamat keluar dari perut pun…hehehehe…anyway maybe doc Halina boleh jelaskan…

  8. hurmmm, hani pun suka durian… tapi semua orang tak kasi hani makan.. since this is my 1st pregnant… hani pun cuak nak makan… how ea?

  9. salam dr…
    wahh best nye dpt mkn durian! terliur dibuatnye..Alhamdulillah few days b4 delivered hari tu sy da dpt mkn durian..klu x,confirm menangis tgk ur happy pics with durians ni! mau pening husb sy dibuatnye, dlm pantang mane bole mkn durian kan..hehe..

What's your thoughts...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s