Ade ke patut…

Ade ke patut lupa buat visa??!! WTH?? Hahahhahah.. Dok India 7 tahun, lupa jugak nak buat visa.. Haih.. terdiam saya tadik biler dia cakap dia lupa buat visa!! Errk… biar benar.. tak kelakar ok.. bag dah packing dah, tinggal nak kuar umah jer.. memang tak kelakar..  Saya tatau nak gelak ke nak nanges.. Saya jugak yg kena unpack balik.. Adehh.. nak buat cammaner.. baru ingat nak menyumbang kepada pembangunan ekonomi India.. Some other time maybe.. maybe.. Dah, nak unpack bags.. TTYL!

Love X

51 thoughts on “Ade ke patut…

  1. ishish…saya hanya mampu tersenyum..geleng kepala n somehow blur..heheheh..sian Dr…next time yer soping2 tu..ada hikmah disebalik nye tu….unpack dgn tabah ok….:p…

  2. alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. sedihnya :’( dah berhari2 cerita sal dr sheikh nak dtg sini! sedihnyaaaa. excited gilaaa bila dpt tau dia nak datang.

  3. aik?!…camtu pun bole ek…adoii…dh cmtu mmg x tao la nk ckp ape…nanges geram kot…eeEee….frustnyeRR la hai..packing punyalah susah payah…nk unpack senang je kot…..ha.ha.ha..~

  4. sy bc fb dato’trus bkak ur blog..cnfirm ade post psl ni pnye..sian dr..da semangat2 nk bshopping sakan..da la da nk msuk keje blik..hehehe..
    tp tgk gmbr die post kat fb tu,kesian pon ade..kelakar pon ade..hehehehe..
    insyaAllah,ade rezeki dr nnt..bleh dok lm skit kat india tu..rmai recommend kashmir..best!!

    nnt ajk la blik dato’ g sn..

    -ttibe sy yg rs frust..hahahaha-

  5. hahhaaa….saya tolong gelak skali la blh? alahai….kesian nya…sabar je la ya…abis, tak tunda ke masa lain ke? mesti ada peluang tu nanti…InsyaAllah..

  6. Salam Dr Halina,

    Hehehhee… kelakar bila saya baca tadi… terfikir jugak semalam masa baca your blog ni, when you mentioned nak ke India, saya nak tanya whether dah buat visa atau belom…. tapi ingatkan kut kut Dr Halina & Dr SMS ada PA yang buatkan so saya diam je…. tak pe2… lagi pun sempat lagi tu untuk kumpul apa yang patut sebelum ke sana… so that dah prepare cuma kesana terus sambar jeeee… hehehee….

  7. tak lari India dikejar…hahaha btw India is awesome!hahaha I love the country very much!except the poor cleanliness laa…hahahah yg lain, superb…especially the foods, the people, the historical building..haish tak sangka bangunan2 semua tuh dah beribu tahun…but I’m only experience the northern part, southern not yet…I wish I can go to Bangalore or Kerala…hehehe

  8. Doc!!! Memang tak kelakar, but you dont merajuk2 okay, guys biasalahhhh. But dont marah2 ok, next other time dr sms will bring you n bella to india and dangggg! Go pau him that time, hehe. He loves you doc! ;)

  9. dr..sbr k…biasalah laki..mmg byk lupe..kite wanita lah yg melengkpkn mereka..insyaAllah…kl DR bersbr..ade rezeki yg lbh baik menanti=)

  10. Hi Dr.. takpela.. next time u’ll able tolong upkan ekonomi India.. Somehow, you’ve done ur shopping @ JPO kannnnnn… hehehe…:)
    btw, love your blog.. before this, just a silence reader, tapi post kali nih, mmg tragis.. if i were u, nangis dah kot :P

    chill doc!

  11. kesiannya…organizer patut inform dulu n bagi surat kat your hubby utk apply visa… so tak jd le buat speech kat sana..sian student kat sana….mesti mereka dah looking forward nak jumpa…happy unpacking:) hehehehe…the most hated job in the world…unpack…

  12. Insan yang bijak dan terlalu banyak komitmen dalam kepala..bayak tugas dan tanggungjawab yang berlegar-legar dalam fikiran hubby dr tu, anyhow..mungkin ade rezkki yg lebih baik dari ini, percayalah..redha dan bersabar k…

  13. Kesian Dr….! ermm….xper lahh… lain kali kalu nk pergi ke another country that have using Visa….! please remind…. but what can do… maybe not ur lucky….! but its okay… x semesti nye kite x dpt pergi….kite x kn pergi utk selama nyerr :D….! please give me your sweet smile :)

  14. Hihi…takpe Doc..ade hikmah nye la tu Doc tak jadi pegi…btw..anniversary kite same la..i pun kawin 10.10.10.. my baby is born on 16th july 2011..awl seminggu drp baby B.. Dr Halina, bole i tny, baju2 bella u beli online ke kt mothercare ? sbb cantik2 sgt la baju baby B.. berkenan sgt tgk..

  15. hahahaha…eh,x baek gelak orang tengah kiciwa..sorry dr…lepas ni bile bella besar boleh citer kat bella ye pasal mood nak gi india yang terkandas di sebelum perjalanan..hehehe..
    jangan sampai baju2 yang nak di unpack tu kene jemur sudah dr sebab basah kene air mate syahdu..hehe..ejoy unpack dr

  16. hai doc,bunyi macam kelakar..tapi bila fikir duk tmpt doc rasa macam geram pulak..ada ke patut..tp dah nak buat macam mana,tabiat lupa memang tak dapat lari dari kehidupan manusia..harap bersabar ye..may be not now utk ke india..alah,byk masa lg kan..so..jgn marah atau merajuk ye..bye..

  17. hahaha….that is so sad…. I told my hubby bout it then he said, “aik?negara commenwealth tak yah visa lah…. Tell syeikh, yusfi said that…” trust me….i don’t know anything bout this…haha….i am not sure myself…

    • Then he say…mayb they change the requirements…. After i keep asking him…”r you really sure?” hehe…still…i think bella looks exactly like you! Sebiji! Big round eyes….. Sweet..

  18. ahhhhhh wasted … sayangnya terlepas peluang … tak apa lah … belum rezeki. Mungkin rezeki pergi lain kali lebih baik … insya Allah. Dato’ punya visa sahaja ke yang tak dibuat? Atau Datin punya pun tak buat jugak? Kalau dua2 pun tak buat visa, salah dua2 lah tu kan? hee hee Haruslah saling ingat-mengingatkan antara suami isteri kan? Dua2 sibuk dgn tanggungjawab masing2.

  19. Ermmm,sekarang dah ada rule baru; warganegara Malaysia diberi visa on arrival di India. Kawan saya yg di sana pun ada sebut pasal ni.

What's your thoughts...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s